Sigurnost

kuga_sigurnost

Nova Kuga ima sposobnost za kretanje na različitim terenima.
Što je još važnije, ima tehnologiju i opremu da to učini sigurnije od ostalih vozila svoje klase. Izrazita pažnja koja se pridaje detaljima na Ford Kugi odmah je uočljiva, od završne obrade vanjštine do kvalitete unutrašnjosti. Ford je razvio svaki pojedini dio u svrhu neovisnosti, sigurnosti i snage s jasno izraženim ciljem: kvaliteta koja traje.

5-zvjezdica Euro NCAP-a

Euro NCAP stavio je Kugu na iscrpna testiranja prije nego joj je dodijelio vodeću kombinaciju od pet mogućih zvjezdica za sigurnost putnika, 100 % rezultat za rezultat testiranja bočnog udarca. Također, Euro NCAP je dodijelio četiri od četiri moguće zvjezdice za sigurnost djece, a što se tiče sigurnosti putnika osvojene su visoke tri zvjezdice.

Inteligentni Sustav Zaštite (IPS)
IPS kod nove Kuge uključuje opsežan izbor inovativne tehnologije koja povećava sigurnost vozača i putnika. Niz senzora ugrađeno je u Ford Kugu kako bi aktivirali odgovarajući sigurnosni sustav – primjerice – zračne jastuke – u milisekundama.

Aktivna zaštita
Sustav kočenja Ford Kuge elektrončiki je upravljan kako bi udovoljio zahtjevima uvjeta vožnje na cesti ili izvan nje. Mnoge se tehnologije usklađeno koriste i djeluju, poput ABS-a s elektroničke raspodjele sile kočenja koja jednolik raspoređuje silu kočenja po svim kotačima. A tu je i pomoć pri naglom kočenju koja pruža dodatnu snagu kočenja onda kad je najviše trebate.

Pasivna zaštita
Nova Kuga ima čvrsti sigurnosni kavez koje je oblikovan kako bi smanjio učinke udarca u slučaju sudara. Tu su i prednji te bočni zračni jastuci za putnika sprijeda i vozača, te bočne zračne zavjese u prednjem i stražnjem dijelu vozila.