OD NULE DO 250.000 ZA SAMO DEVET MJESECI

PREKRETNICA U PROIZVODNJI NAJPRODAVANIJEG EUROPSKOG AUTOMOBILA

Koeln, 23.travanj 2009 –izlaskom 250.000-og primjerka iz tvornice u Koelnu, Fordova “vruća” nova Ford Fiesta postala je najbrže prodavani model s tim poznatim znakom samo devet mjeseci nakon što je automobil krenuo u prodaju.

Niti jedna prethodna Fiesta nije dostigla takav ključni trenutak u tako kratkom vremenskom periodu.

Samo u ožujku, europska prodaja skočila je na 52.800, donijevši Fiesti naslov najprodavanijeg eurpskog automobila prema pokazateljima britanske automobilske konzultantske kuće JATO Dynamics.

Ovo je najbolja mjesečna prodaja svih Fiesti od kolovoza 1996. godine.

Fiesta se etablirala kao najprodavaniji model u Velikoj Britaniji već peti mjesec zaredom. U Njemačkoj, Fiesta je doživjela svoj najbolji ožujak od 1998. godine.

“Nova Fiesta je veliki hit među kupcima otkako je krenula u prodaju u cijeloj Europi,” rekao je Ingvar Sviggum, potpredsjednik za marketing, prodaju i servis pri Ford Europi. “Kupce kod Fieste privlači njezin dizajn, doživljaj u vožnji i pristupačnost automobila.”

U Europi, nova Fiesta se proizvodi u Koelnu, a od siječnja ove godine i u Valenciji u Španjolskoj.

U skladu sa svojim globalnim statusom, Fiesta se također radi u Nanjingu u Kini, a od 2010. proizvodit će se i u Rayongu, na Tajlandu te u Cuautitlànu u Mexicu.

Prodaja u Sjevernoj Americi započinje 2010.

Otkako je prva Fiesta lansirana 1976., prodano ih je više od 12 milijuna širom svijeta.
###

Fordove obavijesti i fotografije visoke rezolocije dostupne su na službenim Internet stranicama tvrtke Ford Motor Company
(http://media.ford.com).